Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas cum sa prepari carnati deliciosi, cu un gust intens de condimente, perfecti pentru orice ocazie speciala. Invata sa iti faci carnati de porc cu boia dulce, piper si usturoi, respectand traditia si obiceiurile culinare din Romania.
Taie carnea in bucati potrivite si toac-o la masina de tocat. Poti folosi o sita medie sau fina, in functie de preferinta.
Intr-un vas mare pune carnea tocata cu sarea, boiaua dulce, ardeiul iute si piperul.
Adauga usturoiul pisat si lichidul (apa sau vinul/supa), incorporand-ul treptat. Framanta bine compozitia timp de 10-15 minute, pana devine omogena si usor lipicioasa.
Prajeste o bucatica mica din compozitie pentru a verifica si ajusta condimentele, daca este necesar.
Clateste bine matele de porc si lasa-le in apa cu putin otet timp de 30 de minute inainte de utilizare.
Monteaza aparatul de umplut carnati si umple matele cu amestecul de carne, avand grija sa nu le umpli prea tare, pentru a evita ruperea.
Leaga carnatii la dimensiunea dorita, rasucindu-i usor intre fiecare segment.
Lasa carnatii sa se odihneasca si sa se zvante intr-un loc rece si aerisit timp de 24-48 de ore.
Daca ai posibilitatea poti sa-i afumi cu lemn de fag pentru o aroma deosebita.
Acesti carnati pot fi congelati sau gatiti proaspeti la tigaie, gratar sau in mancaruri traditionale. incearca si reteta de lebar de casa, toba traditionala sau piftie/racitura de porc. Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii