* Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie in doua si se fierb 10 minute in apa cu sare. Se curata telina, se taie marunt. Se adauga peste cartofi si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
* Se curata ceapa si se taie inele subtiri. Se presara cu faina si se rumeneste in 3 linguri de unt topit (se topeste untul si se strecoara), apoi se incinge din nou.
* Se strecoara cartofii si telina, se zdrobesc bine cu furculita (ca piureul) sau se paseaza prin sita. Se adauga atat unt si lapte fierbinte, pana ce cartofii si telina devin un piure spumos. Se pune sare si putina nucsoara rasa. Se tin la cald.
* Se prajesc carnatii in untul topit (ramas) bine incins, pe ambele parti, apoi se scot din tigaie. In grasimea ramasa se amesteca mustarul, care se stinge cu 125 ml de apa, apoi se lasa sa dea un clocot.
* Se asaza pe farfurii carnatii, piureul de cartofi si telina. Peste ele se pune ceapa prajita. Deasupra se toarna putin sos de mustar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii