Curatati si spalati cartofii, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i intr-o tava mai inalta. Taiati carnatii astfel: de 3-4 ori crestati dar nu de tot felii de 4-5 mm grosime, apoi taiati bucata de tot. Repetati pana taiati toti carnatii. Asezati bucatile de carnati din loc in loc printre cartofi. Adaugati in tava un litru de apa, ketchup, presarati boia si cimbru, concentratul sau putina sare, uleiul. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute.
Intre timp curatati si feliati usturoiul (poate fi si usturoi murat sau in otet), puneti intr-o cana oul si amestecati-l cu smantana, sare, piper si eventual putin patrunjel tocat, taiati peperoni bucati nu prea mari (eu i-am spus gata taiati in otet). Dupa cele 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati deasupra feliile de usturoi si peperoni, boabele de mazare si turnati din loc in loc oul cu smantana, fara sa omogenizati cu zeama din tava. Potrivit gustul de sare si pudrati cu putin piper si putina boia.
Dati din nou tava neacoperita la cuptor pentru 10-15 minute.
Asezati pe farfurii cate un “cuib” (o portiune in care s-a inchegat oul si a prins mai multe bucati de cartofi si carnat) sau mai multe, garnisiti cu castraveti sau gogosari murati, peperoni, mazare, usturoi si sos din tava. Se pot servi si cu alte salate.
Pofta buna.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii