Carnati cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Carnati cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 400-450 g carnati cu sunca afumati (tip trandafir)
  • 1,2-1,5 kg cartofi albi
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 50 g mazare (congelata)
  • cativa catei de usturoi
  • 1-2 peperoni in otet
  • optional 1-2 lingurite concentrat legume/ciuperci
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ketchup de ardei rosu (pasta de rosii, bulion)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Curatati si spalati cartofii, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i intr-o tava mai inalta. Taiati carnatii astfel: de 3-4 ori crestati dar nu de tot felii de 4-5 mm grosime, apoi taiati bucata de tot. Repetati pana taiati toti carnatii. Asezati bucatile de carnati din loc in loc printre cartofi. Adaugati in tava un litru de apa, ketchup, presarati boia si cimbru, concentratul sau putina sare, uleiul. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute.

Intre timp curatati si feliati usturoiul (poate fi si usturoi murat sau in otet), puneti intr-o cana oul si amestecati-l cu smantana, sare, piper si eventual putin patrunjel tocat, taiati peperoni bucati nu prea mari (eu i-am spus gata taiati in otet). Dupa cele 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati deasupra feliile de usturoi si peperoni, boabele de mazare si turnati din loc in loc oul cu smantana, fara sa omogenizati cu zeama din tava. Potrivit gustul de sare si pudrati cu putin piper si putina boia.

Dati din nou tava neacoperita la cuptor pentru 10-15 minute.

Asezati pe farfurii cate un “cuib” (o portiune in care s-a inchegat oul si a prins mai multe bucati de cartofi si carnat) sau mai multe, garnisiti cu castraveti sau gogosari murati, peperoni, mazare, usturoi si sos din tava. Se pot servi si cu alte salate.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise