Caracatita se curata bine, dupa care se spala cu apa rece si se face cate o crestatura la baza fiecarui tentacul, pentru a-l detensiona. Intr-un vas de Jena se pune caracatita intreaga, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, 2 crengute de rozmarin proaspat, 2 catei de usturoi taiati fin, 20 ml de ulei si 200 ml de apa. Vasul se acopera cu folie pentru a mentine aburii inauntru si a fragezi caracatita. Se da la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora si jumatate, timp in care nu se ridica folia de pe vas. La sfarsitul perioadei se ia de pe vas folia si se mai pune la cuptor, pana cand zeama scade. In acest moment se scoate caracatita pe o farfurie si cu foarfeca de bucatarie de portioneaza in bucati mai mici. Se pune din nou in vas, se adauga peste bucatile de caracatita 30 ml ulei de masline, rozmarin, si usturoiul ramas, dupa care se mai da la cuptor pana cand se rumeneste caracatita si capata gust. Se serveste cu cartofi natur cu unt.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii