Intr-o tigaie incapatoare (eu folosesc tigaie tip WOK) se incinge uleiul de masline(foc moderat spre mare) si apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Se amesteca pina usturoiul se face auriu.
Se adauga caracatita intreaga dupa ce in prealabil a fost spalata si curatata (in cazul in care nu este deja)
Se reduce intensitatea caldurii/ flacarii la jumatate si se intoarce caracatita pe ambele parti cite 2-3 minute
Dupa ce a capatat o culoare rosiatica adaugati vinul alb, sarea si pirerul (dupa preferinte) si acoperiti cu un capac.
Se lasa la foc mic pentru inca 20-30 de minute si se intoarce pe ambele parti de 2-3 ori in acest timp, pentru a se patrunde bine peste tot.
Verificati daca este patrunsa cu o furculita care trebuie sa patrunda usor in orice parte a caracatitei
Cind este destul de frageda scoateti caracatita pe un platou, taiati-o in bucati mari, adaugati sare, piper ulei de masline si lamiie
Merge foarte bine cu o salata sau cu un sos de usturoi cu multa lamiie
!!! Incercati cind aveti ocazia sa puneti caracatita frageda pe un gratar cite 2-3 minute pe fiecare parte
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii