Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.
Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii