Capse(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Capse(specific arab)

Ingrediente

  • Capse,e o mincare,care se gateste mult in Arabia Saudita. Scriu reteta asa cum am invatat-o si o gatesc uneori.
  • In mincarea asta trebuie sa se puna cardamom (mai ales pudra).
  • -1 pui dezosat, taiat cubulete de marimea cubuletelor pentru tocanita
  • -2 cepe (cca 225 grame) taiate marunt
  • -2 ardei iuti taiati marunt, fara seminte si vinisoare
  • -1-2 ardei dulce taiat de cca 1/1 cm sau putin mai mare
  • -2 morcovi rasi pe razatoarea mare
  • -3-4 rosii decojite, taiate de cca 1/1 cm
  • -condimente pudra (piper, ienibahar, cardamom, scortisoara cam un virf de cutit,cardamom cam 1,5 lingurita, piper si ienibahar cam 1/2 lingurita din fiecare) sau am mai spus dupa gust.
  • -4 pahare de orez american
  • -cca 8 pahare de apa(pahar de marimea paharului cu care am pus orez
  • Pt.tipul asta de orez,se pun 2 pahare de apa,pt.1 pahar de orez.
  • condimente mari(nemacinate):citeva boabe de piper,
  • citeva boabe de ienibahar,citeva boabe de cardamom,
  • citeva cuisoare,2-3 betisoare de scortisoara,2 \"lumi\"
  • (lumi sint niste lamii mici,uscate;se folosesc intregi,
  • ca un condiment;eu n-am vazut verde)
  • -sare(dupa gust)
  • -mazare(cam o conserva)
  • -migdale

Mod de preparare

Se pune la prajit ceapa;dupa ce e aurie,se adauga puiul,condimentele pudra,morcovi,ardei dulce si iute,rosii.

Se lasa cca 20-30 minute,acoperit,sa fie moi legumele si puiul.Se pune,apoi apa fierbinte,sare(dupa gust);apa trebuie sa fie rosiatica;daca nu e,se pune niste pasta de rosii.Se adauga condimentele nemacinate,apoi ,cind apa clocoteste,se pune orezul spalat.

Cind totul clocoteste,se lasa cca 5 minute la foc mare(acoperit),apoi cca 30 minute la foc f.mic(tot acoperit).

Cind e gata,se pune pe un platou,iar deasupra se pune mazare(fiarta si prajita) si migdale prajite(vezi Pregatirea migdalelor;am scris procedeul).

Se serveste fierbinte,cu salata,linga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise