Intr-un castron, amestecati branza, jambonul taiat fideluta, galbenusurile, jumatate din parmezan, sare, piper, nucsoara, mozzarella taiata cubulete; se amesteca totul si se lasa o jumatate ora in frigider;
Intre timp pasta se fierbe in apa fierbinte cu sare, cam 5-6 minute (al dente), se scoate in apa rece, se scurge bine, se pune deoparte intr-o tava unsa cu ulei, cu atentie sa nu se lipeasca intre ele;
Sosul: ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei de masline (2 linguri), se adauga rosiile in bulion taiate in 4, 2-3 frunze de busuioc, se coace totul 15 minute, la sfarsit se sareaza, pipereaza dupa gust;
Foile de lasagna se aseaza pe un fund curat, daca sunt mici se lasa intregi, daca sunt mari se taie pe jumatate, se umplu cu crema preparata anterior, se ruleaza;
Se umplu toate foile, dupa care se aseaza intr-o tava (unsa cu unt ) in modul urmator: un strat de cannelloni, un strat de suc de rosii, un strat de parmezan. Se continua pana se termina pasta, ultimul strat va fi de suc de rosii si parmezan;
Tava se acopera cu foaie de aluminiu, se introduc in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza aluminiu si se mai coc 10 minute.
Se servesc cu parmezan deasupra, se decoreaza cu busuioc, se servesc calde!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii