Calzoni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 gr. sunca presata
  • 300 gr. mozarella
  • 2 l ulei de prajit
  • sare

Mod de preparare

Drojdia proaspata se dilueaza cu 3 linguri de apa calduta si 1 lingurita de zahar si se lasa sa creasca la loc cald timp de cateva minute. Faina se adauga intr-un bol, se face loc in mijloc unde se pune preparatul de drojdie crescut si sarea. Se adauga apa pana rezulta un aluat ca de pizza dar un pic mai moale. Se lasa la crescut 1h30.

Dupa ce aluatul a crescut, se iau bilute de aluat si se intind cerculete. Aceste cerculete se umplu cu bucati de sunca presata si bucati de mozarella, apoi se lipesc capetele cercului, formandu-se semilune, dupa care li se taie capetele ca sa nu se dezlipeasca la prajit.

Se incinge intr-o cratita mare aproximativ 2 l de ulei si se prajesc gogoselele formate in baie de ulei pana devin aurii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise