Calzone cu mere si scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Calzone cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • pentru 8 portii:
  • 600 gr mere
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 10 gr scortisoara

Mod de preparare

Pasul 1:Intr-un vas se amesteca faina,untul, galbenusurile,zaharul vanilat si putina apa,apoi se framanta pana se obtine un aluat ce se intinde in foaie rotunda.

Pasul 2:Merele se spala,se rad pe razatoarea cu gauri mari,se storc de zeama si apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Pasul 3:Compozitia de mere se pune pe jumatate din foaia de aluat se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza marginile pentru a se lipi

Pasul 4.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharl pudra,se aseaza deasupra preparatului,apoi se coace in cuptorul incins la 150 gr C,circa 30 min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise