Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabosul se lasa in pielita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Ingrediente

  • 1 caltabos facut in casa
  • 500 g varza murata
  • 1 cartof alb
  • 1 mar
  • 1-2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • chimen macinat
  • 150 ml vin alb
  • 500 g cartofi rosii

Mod de preparare

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma, se feliaza cam de 1 cm.

Varza murata (taiata marunt) se clateste in apa rece daca e prea acra, marul si cartoful alb, curatate, se dau pe razatoarea mare.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Sotam ceapa in putin ulei, adaugam o lingurita cu zahar, sa se caramelizeze mai bine ceapa.

Adaugam varza bine stoarsa, cartoful si marul razuite si asezonam cu chimen macinat. Punem vinul alb (sau supa de carne, cum va place mai mult) si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, cam 30 de minute, pana e fiarta varza.

Punem la fiert in apa cu putina sare, cartofii rosii in coaja si ii lasam sa fiarba 10 minute din momentul cind incep sa fiarba. Vor fi fierti doar pe jumatate.

Rondelele de caltabos le dam prin faina si apoi le prajim in putin ulei, pe ambele parti.

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in felii de 7 mm grosime.

Le punem pe o hartie de copt, le stropim cu putin ulei( cu spray daca aveti) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Cand toate sunt gata, servim felii de caltabos cu varza murata si cartofi copti.

E...bestiala papica aceasta, nesperat de gustoasa !

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise