Cake rusk

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un pic de culoare galbena
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina cu praful de copt de 3 ori.

Se bate untul cu zaharul cu mixerul,se adauga 1 ou,1 lingura faina,se bate pentru 1 minut,apoi iar se adauga un ou,1 lingura cu faina,se bate bine,se adauga ultimul ou+1 lingura cu faina ,se bate bine.

Se adauga restul de faina,se amesteca bine.

Se adauga sucul de lamaie si culoarea,se amesteca bine.

Se pregateste tava in care vom coace prajitura,eu folosesc tavi de chec tapetate cu hartie de copt/

Se coace pentru 20 de minute.

Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.

Cand este rece se taie in felii.

Se ia o tava mare de aragaz, se pune hartie de copt ,se pun feliile de chec rezultate si se mai baga la cuptor pentru inca 20-25 de minute.Focul ar trebui sa fie mediu ca sa nu se arda prajiturelele.

Pe la jumatatea timpului e bine sa se intoarca feliile pentru a se usca uniform.

Aceste prajiturele se pot consuma cu cafea sau ceai cu lapte.Sunt foarte gustoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise