Se preincalzeste cuptorul.
Se cerne faina cu praful de copt de 3 ori.
Se bate untul cu zaharul cu mixerul,se adauga 1 ou,1 lingura faina,se bate pentru 1 minut,apoi iar se adauga un ou,1 lingura cu faina,se bate bine,se adauga ultimul ou+1 lingura cu faina ,se bate bine.
Se adauga restul de faina,se amesteca bine.
Se adauga sucul de lamaie si culoarea,se amesteca bine.
Se pregateste tava in care vom coace prajitura,eu folosesc tavi de chec tapetate cu hartie de copt/
Se coace pentru 20 de minute.
Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca.
Cand este rece se taie in felii.
Se ia o tava mare de aragaz, se pune hartie de copt ,se pun feliile de chec rezultate si se mai baga la cuptor pentru inca 20-25 de minute.Focul ar trebui sa fie mediu ca sa nu se arda prajiturelele.
Pe la jumatatea timpului e bine sa se intoarca feliile pentru a se usca uniform.
Aceste prajiturele se pot consuma cu cafea sau ceai cu lapte.Sunt foarte gustoase.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii