Aceastã bãuturã se preparã in acelasi pahar in care se serveste.
Lima se taie mãrunt,se piseazã bine cu zahãrul.
Se umple paharul de gheatã,apoi de cachaça.Se poate decora cu umbrelutã:))se bea cu paiul...este o bãuturã care se face f. repede,si este f. apreciatã vara.
Caipirinha este una din bãuturile braziliene cele mai cunoscute international.
Fãcutã din Cachaça(bãuturã spirtoasã,care se obtine prin fermentarea si distilarea trestiei de zahãr)in jurul anului 1530.Pt. prima oarã fabricatã in São Paulo.
Cu timpul la aceastã Caipirinha pe lângã lima sau adãugat si alte fructe ca:maracuja,cãpsuni,fructe de pãdure....deasemenea se poate inlocui cachaça cu vodka(caipiroska),Licor Beirão(caipirão),rom(caipirissima)...
Foarte rãcoritoare,sper sã vã placã!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii