Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine.
Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier.
Preparare
Se pune apa la fiert intr-un vas metalic si cand fierbe se adauga cafeaua si cardamomul; se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a devenii concentrata.
Se pastreaza in termosuri speciale si ornate in functie de ocazie pentru a ramane fierbinte.
Se ia de pe foc, in termos se pune o lingura de cardamom macinat si se toarna cafeaua.
Se serveste foarte fierbinte in canuţe speciale( fara toarta) pentru”ahwa sada”.
Canuţa se umple pe jumatate; daca nu mai doresti clatini canuţa; altfel ti se mai toarna inca o data.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii