Facem un aluat din: faina, ulei, apa si sare. Framantam bine pana cand aluatul devine neted si elastic. Il lasam la odihna 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa timpul de odihna a aluatului, pe masa din bucatarie, vom pune o fata de masa din panza si o presaram toata cu faina. Punem aluatul in mijloc si cu sucitorul, facem o foaie cat putem de subtire. Dupa ce am intins cu sucitorul, am presarat pe deasupra cu faina, am bagat palmele pe sub foaia de aluat si am tras usor,de la mijloc spre margine, pe toata circumferinta foii, pana cand am obtinut o foaie foarte subtire. Apoi, ungem foaia cu untul topit si presaram cu miezul de nuca tocat la cutit.
Dupa ce am presarat miezul de nuca, am prins de latura mare a fetei de masa si am rulat foaia pana la jumatate. Apoi am trecut la cea de-a doua latura mare si am rulat si cealalta parte. Au iesit doua rulouri unite. Cu un feliator de pitza, am despartit cele doua rulouri si le-am portionat.
Dupa ce le-am portionat, le-am pus intr-o tava unsa cu unt si am dat la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min sau pana cand se rumenesc frumos. Cat sunt la cuptor, vom pregati siropul. Intr-un vas punem apa, zaharul, coaja de lamaie si zeama. Fierbem la foc domol pana cand scade la jumatate. Cand buseurile sunt gata, turnam siropul fierbinte peste ele si lasam sa se insiropeze bine.
Este un dulceeee foarte dulce si...delicios!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii