Se freaca ouale cu zaharul si uleiul.
Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare, se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins, apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elastic.
Impartim aluatul in doua, apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm (in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale, se asaza in tava si se dau la copt, cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.
Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.
Din albusuri, se prepara o bezea cu restul de zahar.
In laptele ramas, diluam lingura de amidon de porumb, apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie), amestecand continuu cu telul pana se ingroasa, apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos, apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii