Burgeri de curcan cu ceapa si mere caramelizate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Burgeri de curcan cu ceapa si mere  caramelizate

Ingrediente

  • • 450 gr piept de curcan dezosat, fara piele, tocat marunt
  • • 115 gr zahar Basmati, fiert si scurs
  • • 4 linguri piure de caise uscate
  • • 1 lingura mustar
  • • ½ lingurita busuioc uscat
  • • ½ lingurita rozmarin praf
  • • sare si piper
  • • 4 mere mici, curatate de samburi si taiate in felii subtiri
  • • 4 cepe mici, curatate si taiate fiecare in 8 bucati
  • • 100 ml supa de pui
  • • 3 linguri zahar brun pudra
  • • 1 lingura unt
  • • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Se amesteca carnea tocata cu orezul, piureul de caise, mustarul , busuiocul si rozmarinul.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se amesteca bine.

2. Se formeaza din compozitie 12 burgeri de aprox. 5 cm diametru.Se unge o tava tip gratar cu putin ulei de masline.

3. Se prajesc burgerii in tava, pe ambele parti pana cand sunt bine patrunsi si s-au rumenit.La sfarsit, optional, se pot stropi cu putin vin alb.

4. Intre timp, se incinge untul si uleiul de masline inr-o tigaie.Se adauga zaharul si ceapa si se caleste aprox. 8 minute, pana cand devine aurie si s-a caramelizat.Se adauga merele se prajesc 3 minute pe ambele parti.Se adauga supa si se fierbe 5 minute, pana cand s-a evaporat lichidul.

5. Se servesc burgerii alaturi de amestecul cu ceapa si mere caramelizate.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise