Burger

Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Burger

Ingrediente

  • 500 g carte tocata (eu am folosit carne de porc)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia iute (dupa gust)
  • 1 ou
  • 4 chifle
  • 4 felii cascaval feliat
  • 1 rosie
  • 1 castravete
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita ketchup
  • 2 linguri maioneza
  • 5 cartofi medii
  • ulei

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa la frigider circa 30 minute. Intre timp, se amesteca maioneza cu ketchup, mustar si putin piper.

Se taie cartofii si se prajesc.

Se formeaza 4 burgeri, cu o grosime de 2 degete, care se coc pe grill incins sau in tigaia incinsa (dar fara ulei, carne tocata isi va lasa grasimea). Se lasa cam 2-3 minute pe fiecare parte (eu i-am intors de doua ori, iar ultima oara am pus felia de cascaval si am mai lasat 1 minut sa se topeasca).

Am taiat rosia si castravetele felii.

Se taie chiflele si se coc putin in tigaie, se ung cu amestecul de maioneza. Se adauga castravete, chifla+cascaval, o felie de rosie si se pune capacul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise