Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au trecut citiva ani buni fara sa gasesc hirtiuta cu reteta si fara sa imi aduc aminte cantitatile,stiam cam ce dar...nu cit,asa ca mam hotarit sa sun o prietena foarte buna care si ea o face dar in alte cantitati si sub alta forma.Asa ca numai ce am auzit mi-am si adus aminte asa ca aici aveti acest deliciu al casei cu care sper sa ii conving pe cei doi baieti cum a fost si cu fetita.
Într-o craticioara de 2 l puneti zaharul,laptele, margarina sau untul si mierea de albine pe foc pina se topesc toate ingredientele,dati la o parte si asteptati citeva minute sa se raceasca un pic apoi puneti faina,cele doua oua si praful de copt.Tapetai o tava mai adinca cu faina sau hirtie de coptpuneti compozitia si dati tava la cuptor la 160 de grade 30 minute,sau foc potrivit pt cuptorul normal.
Glazura e foarte usor de pregatit,puneti toate componentele intr-o craticioara pe foc pina da doua clocote.Dupa ce blatul e copt si racit cit sa il puteti taia,taiati cubulete pe care le dati prin glazura si apoi prin nuca de cocos,eu folosesc o furculita asa nu se inmoae prea multsi ramine partea care o pun pe farfurie fara glazura asa nu se lipeste de platou.
Pofta buna!!!
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii