Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina, omogenizam bine.
Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Amestecam pana cand aluatul se leaga si se gateste faina (gustam sa nu aiba gust de faina cruda; daca are, mai lasam putin pe foc), punem si putin piper si luam de pe foc.
Lasam sa se racoreasca putin si adaugam branza razuita (daca aveti branza sarata, nu mai adaugati sare in aluat) si amestecam bine.
Pregatim o tigaie sau un vas in care sa punem ulei in asa fel incat sa se inece buletele in ulei (ca la minciunele). Mai pregatim farfurii: una cu faina, una cu 1 ou batut bine, si inca una cu pesmet.
Cand este rece aluatul formam din el bulete sau ce forma doriti, le rulam prin faina, ou, pesmet si le punem in baia de ulei incins.
Le lasam sa se rumeneasca, le luam de acolo si le punem pe un servetel de hartie sa se scurga uleiul in exces.
Eu va doresc pofta buna!
Sunt delicioase, mai ales daca va plac branzeturile. Sunt bune atat calde, cat si reci.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii