Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos. Variante sunt nenumarate, combinatii care mai de care mai indraznete, simple, cu cartofi, cascaval, legume taiate marunt, pentru un plus de culoare si gust. Se pot face chiar si putin dulci, adaugandu-se la compozitia de branza, stafide sau merisoare sau orice altceva va place. Sunt minunate atat reci cat si calde si pot fi cu usurinta deliciul unei mese intre prieteni…
Branza de vaci bine scursa de zer se zdrobeste cu furculita. Cascavalul, eu am folosit emmentaler, cascaval cu gauri, putin dulce fata de cascavalul obisnuit, se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga la branza de vaci. Se amesteca ingredientele, se adauga ouale, sarea si piperul si se amesteca din nou foarte bine ingredientele. Se adauga faina si amidonul si se amesteca. La urma adaugam ceapa taiata in felii subtiri. Trebuie sa va rezulte un aluat lipicios, usor moale. Se adauga faina si in functie de cat de moale/zeroasa este branza, este de preferat sa fie una mai uscata, sa nu puneti prea multa faina. Se ia cu o lingurita din compozitie, se pune pe o farfurie in care am pus pesmet, se tavaleste prin pesmet si cu mainile i se da forma rotunda. Buletele se prajesc in baie de ulei, bine incins, la foc mediu inspre iute, pana sunt prajite pe toate partile. Se scot cu o paleta pe servetele de hartie si se pot servii dupa preferinte. Sa va fie de folos!!
• nu prajiti multe bulete dintr-o data, lasati spatiu intre ele…in timpul prajirii se vor umfla putin
• se prajesc foarte repede, de preferat sa le tavaliti pe toate prin pesmet apoi sa le prajiti
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii