Budinca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 g pâine italiana din gris, taiata În bucati
  • de 2,5 cm
  • 450 g banane foarte coapte
  • 1/4 cana zahar brun Închis compact
  • 2 1/2 cani lapte de orez
  • 3 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se coace pâinea

7 minute sau pâna devine crocanta. Se scot din

cuptor si se reduce temperatura cuptorului la 180°C.

Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu un

aparat de facut cartofi piure sau cu o furculita Se

adauga zaharul brun si se amesteca bine. Se toarna

laptele de orez, albusurile, vanilia, nucsoara si sarea;

se amesteca.

Se pun cuburile de pâine prajita intr-un vas de

copt patrat, din sticla, cu latura de 23 cm. Peste

pâine se toarna amestecul cu banane.

Se coace 35 de minute sau pâna când budinca se

umfla si se incheaga. Înainte de a fi servita, se

raceste la temperatura camerei .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise