Budinca de vinete cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 1
  • 5 kg rosii
  • busuioc
  • 300 g mozzarela sau cas dulce
  • 4 oua
  • 150g parmezan ras
  • sare
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Mod de preparare

1.Vinetele se taie felii sau cuburi, se sareaza, se lasa sa se scurga cel putin jumatate de ora, apoi se spala bine, se sterg si se prajesc in ulei. Se scurg pe hârtie absorbanta.

2.Rosiile decojite se pun intr-o tigaie, pe foc mic, cu sare si busuioc, sa scada bine.

3.Pe fundul cratitei se pune putin sos de rosii, apoi straturi alternative de vinete, brânza, parmezan, oua batute, busuioc. Stratul de deasupra este de vinete, care se presara cu parmezan ras.

4.Cratita se pune in cuptorul incins dianinte si se coace cca 45 de minute la 180˚C, sa se rumeneasca frumos.

Atentie: Usa cuptorului se deschide numai 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise