Budinca de vanilie cu piure de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Budinca de vanilie cu piure de capsuni

Ingrediente

  • Pentru budinca:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri faina
  • Piure de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 gr gelatina

Mod de preparare

Budinca:

Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul.

Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte.

Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica.

Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.

Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire.

Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.

Piure de capsuni:

Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari.

Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta.

Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.

Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca.

Lasam sa se raceasca ,apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise