Stafidele le punem la hidratat in apa cu esenta de rom, pentru o jumatate de ora. Taiteii ii fierbem in apa cu sare 1-2 minute cum se specifica pe punga, ii scurgem apoi si ii dam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca putin, in apa.
Branza o frecam bine cu galbenusurile, untul topit, smantana si zaharul pudra, apoi adaugam coaja de lamaie si stafidele hidratate. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina cand se intaresc, adaugam zaharul pudra si mixam din nou pina se intaresc iar.
Amestecam albusurile cu branza incet prin rasturnare si adaugam taiteii bine scursi. Amestecam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, pune jumatate din foile de placinta, unse cu putin unt topit, adaugam peste ele putin pesmet , apoi umplutura de branza cu taitei, o nivelam si deasupra punem celelalte foi de placinta.
Ungem foile cu galbenus deasupra si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , cam pentru o ora , pina se rumeneste deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra deasupra si portionam.
Pofta mare sa aveti !
Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii