Spanacul se curata de codite si se spala bine,apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute.Se scurge de apa si se pune pentru 5 minute in apa rece cu ghiata pentru a-si mentine culoarea verde.Intr-o cratita se pune 75g de unt sa se topeasca se adauga faina si se amesteca cu atentie sa se desfaca,se pune spanacul scurs bine,si se amesteca,timp de 5 minute.Se toarna laptele peste compozitie(laptele trebuie sa fie cald)si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se adauga apoi ouale batute si se amesteca bine.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de yena(sau ce fel aveti)tapetata cu restul de unt si se presara pesmetul.Deasupra budincii se toarna smantana(se poate folosi si smantana normala).Forma se da la cuptorul incins la 180gC pentru 40-50 de minute.Se poate servi ca aperitiv,sau ca,garnitura.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii