1.Ovazul se pune la inmuiat in laptele incalzit 10 min (pana incorporeaza tot laptele).
2.Merele se decojesc si se taie in 8 feliute subtiri, scotand cotorul. Se tapeteaza o tava de iena cu feliile de mere pe care se poate presara putin zahar si se baga in cuptor la copt.
3.Intre timp ouale se bat spuma cu mixerul si se amesteca cu: coaja de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, branza proaspata de vaci si indulcitorul. Indulcitorul se adauga dupa gust.
Dupa ce laptele a fost complet absorbit de ovaz (surplusul de lapte se poate strecura si se arunca), ovazul se amesteca cu branza si ouale. Toata combinatia se toarna in tava de iena, se amesteca cu merele coapte si se baga la cuptor foc mediu spre mic, aprox. 30 min. E gata cand se intareste si se poate taia cu cutitul. Daca ai impresia ca se coloreaza prea repede, sau se face o crusta maronie poti acoperi cu staniol pana e gata. Eu am noroc de un cuptor electric foarte bun care coace uniform si nu arde deloc.
vezi versiunea cu Hrisca:
http://mucosulmofturos.blogspot.com/search/label/ovaz
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii