Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala. Cu acest unt aromat se unge tava in care se va coace budinca, si feliile de paine, una cate una. Dupa ce le-am uns le-am taiat pe diagonala si le-am asezat in tava una langa alta.
Ouale si galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Trebuia adaugata si esenta de vanilie, dar eu am exclus-o din reteta. Dupa ce s-a topit bine zaharul am adaugat laptele fiert, amestecand continuu.
Acest amestec l-am turnat in tava peste feliile de paine. Tava se pune intr-un alt vas care se umple cu apa pana la jumatatea tavii.
Se da la cuptor 45 de minute la 200 de grade. Dupa cele 45 de minute se scoate tava, se unge budinca cu gemul de caise si se mai da la cuptor inca 15 minute.
Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pentru a se inmuia painea si am lasat-o sa se raceasca.
E buna ca si desert sau se poate servi la micul dejun.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii