Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Ingrediente

  • 8 felii de paine toast
  • 8 galbenusuri (eu am pus 7 galbenusui)
  • 100 grame de unt (se pot pune si 150gr)
  • 1 ou (eu am pus 2 oua)
  • 500 ml lapte
  • 200 grame gem de caise
  • 150 grame zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 cuisoare pisate
  • esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala. Cu acest unt aromat se unge tava in care se va coace budinca, si feliile de paine, una cate una. Dupa ce le-am uns le-am taiat pe diagonala si le-am asezat in tava una langa alta.

Ouale si galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Trebuia adaugata si esenta de vanilie, dar eu am exclus-o din reteta. Dupa ce s-a topit bine zaharul am adaugat laptele fiert, amestecand continuu.

Acest amestec l-am turnat in tava peste feliile de paine. Tava se pune intr-un alt vas care se umple cu apa pana la jumatatea tavii.

Se da la cuptor 45 de minute la 200 de grade. Dupa cele 45 de minute se scoate tava, se unge budinca cu gemul de caise si se mai da la cuptor inca 15 minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pentru a se inmuia painea si am lasat-o sa se raceasca.

E buna ca si desert sau se poate servi la micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise