Se spala ghimberul si se taie pe lat, in felii de 3 mm. Nu este nevoie sa-l decojesti. Daca cristalel de zahar sunt prea mari, se poate sa le acoperi cu un stergar curat si sa le spargi cu facaletul, ca sa se dizolve mai repede. Se toarna apa intr-o cratita si se pune la fiert. Se adauga feliile de ghimber si se fierbe 2 min. Se scoate ghimberul cu spumiera si se arunca. Se adauga zaharul cristal in apa fiarta , dupa ce se topeste se ia oala de pe foc. Se pregateste o oala cu aburi chinezeasca in care se adauga apa si se pune la fiert. Se verifica ouale sa fie proaspete apoi se bat toate impreuna. Se adauga laptele in cratita cu siropul de ghimbir si se toarna incet ouale , batindu-se incontinuu cind se adauga si citiva stropi de ulei. Se toarna amestecul in 4 castroane si se pune in cosul superior al oalei cu aburi (chinezesc). Se tine pe foc 4 min. Cind se scot castroanele -vor fi fierbinti. Budinca se poate servi rece sau fierbinte.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii