Se spala bine prunele uscate in apa calduta. Dupa ce le lasam cateva minute in apa le fierbem in aceeasi apa in care s-au adaugat mirodeniile. orezul curatat si spalat se pune la fiert in apa in care s-au fiert prunele impreuna cu sarea. se fierbe la foc mic pana zeama scade aproape complet. Albusurile se bat spuma, se adauga doua linguri de miere si o lingurita zeama lamaie; se bat in continuare. Cand orezul este aproape rece, se amesteca cu untul, galbenusurile, prunele strecurate de zeama, faina si la urma spuma. Se unge o cratita cu margarina si se toarna \"aluatul\" rezultat in ea. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se serveste calda sau rece.
De la prune puteti sa scoateti samburi.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii