Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.
Se rad doua mere mari si se calesc in 2 linguri cu margarina ,cu 2linguri de zahar si o lingurita cu scortisoara.
Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul.Dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez,merele calite,cealalta jumatate de orez ,iar deasupra se aseaza frumos felii de mere.Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara.
Se coace 20-30 min. in baie de aburi .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii