Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar( dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua
  • 3 mere
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.

Nu fierbem orezul in lapte mai intai! Se reduce focul si se lasa orezul sa fiarba la foc mic, invartind din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga tot zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert, chiar daca a mai ramas lapte (acesta va fi absorbit de orez). Se lasa sa se raceasca.

Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie proaspata. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez. Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri.

Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent, acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere. Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza. Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise