Se spala merele, se curata de coaja si se taie spalturi. Mango se curata de coaja, se indeparteaza samburii si miezul se taie fasii (cateva fructe taiate se pun deoparte pentru ornat). Batonul de vanilie se despica pe lung si se razuieste cu un cutit miezul.
Se-ncinge cuptorul la 160gr., se unge cu unt o forma de tort si se pune la rece.
Se-ncinge laptele, se incorporeaza orezul si zaharul si se lasa sa fiarba incet 30 de minute. Cu putin inainte ca orezul sa fie fiert, se adauga untul, miezul de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si sarea. Se ia orezul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine.
Se separa galbenusurile de albusuri, se amesteca galbenusurile cu orezul racit si pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma.
Se toarna jumatate din orez in forma unsa, se aseaza peste el feliile de mar si de mango si se acopera cu restul de orez.
Se da budinca 20 de minute la cuptor si se serveste calda, cu fructe proaspete sau cu sirop de fructe.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii