Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de lamaie si vanilia.
Orezul il spalati in mai multe ape apoi il presarati usor in lapte. Se fierbe la foc mic timp de 20 minute amestecand din cand in cand.
Cand budinca e gata se pune la racit intr-un vas cu apa rece.
Se incalzesc 200 ml de smantana fara a o fierbe si se adauga apoi in budinca pentru a obtine o compozitie fina. Puteti pune si gem de capsuni in budinca, eu am preferat sa folosesc un sos din capsuni proaspete, se taie in bucati, se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se pun pe foc pentru cateva minute pana se topeste zaharul si se formeaza si un sos.
Budinca o asezati in pahare de inghetata in straturi succesive de budinca si sos de capsuni.
Din restul de smantana faceti frisca in care adaugati putin zahar pudra si vanilie. Budinca se orneaza cu frisca, capsuni si ciocolata rasa sau sos de ciocolata.
Dati paharele la frigider pentru 1 ora inainte de a o servi.
Reteta preparata de Carmen http://privestesigateste.com/
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii