Budinca de orez cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Budinca de orez cu branza

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri frisca batuta
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs.

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.

Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4.

Il luam de pe foc cand este gata, punem untul, amestecam pana este complet incorporat. Lasam sa se raceasca compozitia.

Mixam usor compozitia rece de orez, adaugam branza sfaramata, ouale, zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Le amestecam bine pe toate.

Punem stafidele, frisca si le incorporam usor cu o paleta.

Tapetam o tava de chec potrivita, cu hartie de copt, ungem si un vas mic de ceramica cu unt.

Turnam compozitia in ambele vase si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Le lasam pana se rumenesc, facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Cand s-au racorit putin, le pudram cu zahar apoi servim.

Noi le-am servit caldute, iar mama a pus si putina dulceata de visine deasupra.

Sa aveti pofta si sa incercati reteta, chiar merita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise