Budinca de orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 750 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, orezul, coaja de lamaie taiata bucati mari si batonul de scortisoara. Dupa ce sa fiert orezul se trage oana, de la foc si se lasa sa se raceasca usor se scot batonul si coaja de lamaie. Se bat galbenusurile si se adauga in orez , apoi se pun albusurile batute spma. Vsul se pune la bain-marie si se amesteca timp de 10 minute ca sa se faca si ouale. Se scot de la bain-marie si se toarna in vesela de servit. Se serveste caldut sau rece, presarat cu scortisoara. Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise