Budinca de nuci si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g faina
  • ½ l lapte
  • 125 g zahar
  • 75 g unt
  • coaja de la 1 lamiie
  • 50 g migdale
  • 250 g nuci
  • 50 g biscuiti
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit

si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se adauga apoi zaharul, 50g unt, coaja

de lamiie si se lasa la rece. Se amesteca apoi cu migdalele rase, nucile

trecute prin masina, biscuitii sfarimati, galbenusurile si albusurile batute

spuma. Se coace o ora in forma unsa cu restul de unt si tapetata cu pesmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise