Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă laptele, sarea, batonul de vanilie și mierea. Când începe să fiarbă se dă focul la mic, se pune un capac peste cratiță și se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute.
Se stinge focul și se mai lasă 10 minute budinca acoperită, pentru ca meiul să absoarbă suficient lichid, pentru a se înmuia. Se mai poate adăuga puțin lapte, dacă s-a absorbit mai mult, sau se mai poate pune amestecul puțin pe foc dacă este prea mult lichid. Se scoate bățul de vanilie, se pune budinca într-un bol, se adaugă scorțișoara și se amestecă, apoi se lasă 5-7 minute să se mai răcească puțin. Se ornează cu căpșunele tăiate felii și se servește.
Poftă bună!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii