Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de cozonac

Ingrediente

  • Orice fel de cozonaci care v-au ramas prin camara
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Zahar vanilat
  • Pastaie vanilie
  • Dulceata (eu am folosit de portocale)
  • Fructe confiate

Mod de preparare

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie (se poate pune si coaja de portocala, pentru un gust mai intens); se lasa la foc mic pana se incalzeste, insa nu trebuie sa dea in clocot; intre timp batem ouale cu zaharul pana obtinem o consistenta spumoasa, care la randul ei se toarna peste laptele de pe foc; se mai amesteca putin, astfel incat compozitia rezultata din oua si zahar sa se incorporeze bine; se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se raceste laptele ne ocupam de cozonaci; ii taiem felii si incepem sa tapetam vasul in care vom coace budinca, de preferinta un vas termitezistent.

Tapetam marginile si fundul vasului, dupa care turnam compozitie de lapte, oua si zahar, cat sa acopere primul strat; dupa ce acesta a fost absorbit de stratul de cozonaci, punem un strat de gem, fructe confiate, bucatele de ciocolata, stafide etc (ce poftiti dvs; eu am pus doar gem de portocale); continuam la fel pana am umplut vasul (un strat de cozonaci, lapte, un strat de gem etc), stratul final fiind de gem.

Dam la cuptor 30 de minute la 180 de grade C, in cuptorul princalzit.

La final se poate orna dupa bunul plac sau pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise