Ingrediente
250 g cozonac/ paine, taiat/a in cubulete (poate fi mai vechi/e), putin unt pentru uns tava, 50 g chipsuri de ciocolata (daca aveti cozonac cu cacao si rahat puteti renunta la ele)/ 100 g chipsuri de ciocolata (daca folositi paine), 3 oua, 30 g (pentru cozonac)/ 40 g (pentru paine) zahar brun (poate fi si alb) + 4 lingurite, 125 ml smantana, 500 ml lapte, 3 linguri lichior/ whisky sau 1 lingurita esenta de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
Se unge cu unt o forma/ un vas de yena (al meu are 26 cm diametrul).
Se repartizeaza in vas bucatelele de cozonac/ paine si apoi chipsurile de ciocolata.
Se bat ouale, zaharul, smantana si laptele.
Se toarna amestecul in vas peste cubuletele de cozonac/ paine si se lasa 20 de minute pentru ca bucatelele sa absoarba lichidul.
Se presara apoi cele 4 linguri de zahar si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
Se serveste usor calduta.