Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli.
Iar intre timp am facut un sos si anume:
- intr-o cratita am pus putin ulei circa 7 lg unde am pus cele 3 lg de faina alba am pus-o pe foc putin sa se incalzeasca.Separat am batut ouale cu sare si putin piper dupa gust unde am adaugat smantana am amestecat bine unde am pus-o peste faina amestecata cu ulei am omogenizat totul bine.
Apoi am facut astfel:
-am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet, peste care am pus un rand de conopida si printre conopida si cateva bucati de brocoli, apoi am pus jumate din sos, jumate din ceapa taiata rondele, jumate din cascavalul dat prin razatoarea mare apoi am pus iar un rand de conopida si brocoli, sos, ceapa, cascavalul ramas.
Am dat totul la cuptor timp aproximativ de 30 de min la foc mic, mai exact pana se face o crusta aurie.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta Buna!!!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii