Aceasta reteta simpla si delicioasa de budinca de caramel o fac atunci cand am pofta de ceva dulce, rapid si bun. Se face usor, din cateva ingrediente simple si este minunata.
Topim zaharul intr-o craticioara pana ajunge la culoarea dorita (nu prea mult ca devine amarui) si adaugam laptele si un praf de sare. Fierbem pana se topeste complet caramelul si apoi adaugam amidonul dizolvat cu cateva linguri de lapte.
Amestecam continuu si fierbem pana ce compozitia se ingroasa. Cand a dat in clocot, este gata.
Transferam budinca de caramel in cupe si lasam la racit.
*Se poate decora cu frisca, fructe, sos de ciocolata, nuci,alune sau tigarete de napolitana.
*Daca amestecam budinca de caramel, cat este calda, cu 100 g unt moale, obtinem o crema fina cu care se pot umple rulade sau alte blaturi usoare si pufoase gen pandispan.
*Se poate amesteca dupa racirea completa cu 250 ml frisca batuta si obtinem o crema usor aerata.
*Putem adauga in ea fulgi sau picaturi de ciocolata.
*Se poate aromatiza cu un lichior de cafea sau esenta de rom.
Asadar, incercati si voi reteta de budinca de caramel, este un deliciu.
Va mai recomandam si reteta de budinca de must, budinca de tapioca sau budinca de quinoa cu capsuni si cacao. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii