Spalam varza si daca este cazul o lasam la desarat in apa rece.Se scurge bine varza de apa si apoi se taie fasiute subtiri.Stropim varza cu putin ulei de masline si o condimentam cu cimbru si piper.
Separat ne ocupam de orez.Curatam legumele,le spalam iar apoi le taiem-ceapa o taiem marunt,ardeiul gras il taiem cubulete iar morcovul il dam prin razatoarea mare.Incingem ulei intr-o cratita si lasam legumele la inabusit circa 10 min .dupa care adaugam orezul spalat si o jumatate de cana cu apa.Amestecam bine si lasam pe foc circa 10 min.Adaugam marar verde taiat fin si condimentam cu sare.
Urmeaza etapa de "constructie" a budincii-intr-o tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de varza iar deasupra 2 linguri cu pasta de tomate.
Urmeaza un rand de orez
si apoi cealalta jumatate de varza peste care adaugam 2 linguri de pasta de tomate si cateva foi de dafin.Am turnat apa cat sa o acopere si am dat la cuptor pentru circa 1 ora.
Scoatem din cuptor.
Asezonam cu marar verde si servim cu mamaliguta si ardei iute.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii