Faina si grasimea se pun intr-un lighean smaltuit de 3 l (in el se va pregati compozitia pina la sfirsit); se infierbinta, un minut, ca sa se omogenizeze cu grasimea, fara sa se rumeneasca, apoi se sting cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecind bine de fiecare data, pina se desfac toate cocoloasele formate.Se ia de pe foc si, cind sosul este aproape rece, se pun galbenusurile si brinza rasa.Daca brinza nu a fost suficient de sarata, compozitia se sareaza inainte de a pune albusurile, amestecindu-se bine.Albusurile se bat spuma; se mai poate pune un albus daca a ramas de la alte preparate.Cind albusul este tare si omogen, ca o zapada, se desarta peste compozitie; se curata tot albusul de pe vas cu lopatica de plastic si numai dupa aceea se amesteca usor, cu telul in forma de para (nu cu lingura), prin miscari de sus in jos.Compozitia se pune intr-o cratita de 2 l, unsa abundent cu margarina solida si tapetata cu pesmet sau faina care, apoi, se introduce in cuptorul bine incins dinainte , unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cind se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii