Ingrediente
Pentru 8 portii aveti nevoie de:, - 350g paste scurte Hutton, - 500g carne tocata vita, - 1 ceapa alba, - 1 cutie sos de rosii sau rosii decojite in sos, - 1 legatura patrunjel, - 50g cascaval ras, - ulei de masline, , Pentru sosul alb:, - 1 cubulet unt, - 4 linguri faina, - 500 ml lapte, - sare de mare, - piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Pentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cele 15 minute adugati si mararul tocat marunt si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper.
Fierbeti apoi pastele al dente (adica cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj) si lasati-le la scurs. Pentru paste am ales mecisiori Hutton http://pastehutton.ro/. Sunt perfecte pentru orice reteta, iar gustul si textura sunt ingredientele secrete ale succesului retetei.
Ungeti un ulei de masline o tava pentru cuptor si turnati jumatate de cantitatea de paste, apoi cascavalul ras.
Asezati si stratul de carne, apoi inca unul de paste. Ne apucam apoi de sos.
Topiti untul la foc mic, adugati faina si amestecati repede cu telul pentru a nu se lipi. Turnati apoi laptele putin cate putin, amestecand in continuu si aduceti sosul la fierbere, pana se ingroasa. Condimentati cu sare si piper.
Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209
Pofta buna!
Reteta pregatita de Teodora @cocktailofsenses.wordpress.com cu paste oferite de Hutton.