Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Ingrediente

  • 400 g macaroane Hutton
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 300 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri rase cu zahar brun
  • 3 linguri zahar tos alb
  • 150 ml lapte
  • esenta de rom
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.

Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem pe rand branza de vaci,smantana,galbenusurile,zaharul brun,laptele,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat.

Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele.

Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.

Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.

Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii.

Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.

Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece,simpla sau acompaniata de dulceata,fructe, sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise