Mandarina se curata de coaja si se opreste o felie din ea. Din mar se taie un sfert, cu coaja cu tot, si se pastreaza. De asemenea, se pastreaza cca 20 stafide. Perele, piersicile, curatate de samburi si seminte, se taie cubulete, la fel restul de mar si de mandarina. Fructele astfel pregatite se amesteca intr-un castron cu stafidele, rezultand o salata de fructe. Pepenele galben se curata de coaja, se taie in doua, i se indeparteaza semintele. Se aseaza pe un platou. Una din cele doua jumatati se umple cu salata de fructe pregatita anterior. Deasupra ei, se pune cealalta jumatate de pepene, careia i se da chip de om, astfel: din cele doua prune se fac ochii, din felia de mandarina nasul, din sfertul de mar gura, iar din stafide se fac sprancene. Dupa fantezie, i se poate face si palarioara. Este o bucurie pentru copii, mai ales pentru cei mofturosi la fructe!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii