Reteta de bucte cu mere. Bucte cu mere reteta simpla si delicioasa.
Se cerne faina si se pune in mijlocul ei drojdia amestecata cu putin zahar si lapte caldut. Se lasa la dospit 10 minute si, in acest timp se amesteca ouale cu zaharul ramas, un praf de sare, laptele, uleiul si aromele. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la cresut pana isi dubleaza volumul.
Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ulei.
Se mai lasa sa crescă în tava 15 minute, se ung cu ou şi se coc. La inceput focul e mai mare (10 min la 200 g C), apoi la foc mai mic( 180 de grade C), până se rumenesc bine. Se acopera cu un şervet şi se lasa să se răcească. Se servesc la micul dejun cu lapte, ceai, cafea sau ca desert.
Ies 2 tăvi care se pot coace deodată daca ai 2 grătare la cuptor. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii