Ingrediente
copanele dupa numarul persoanelor 4-5, 2 cepe potrivite taiate marunt, 1 ardei gras mare, 400 gr fasole verde congelata, 4 rosii potrivite taiate cuburi, 500 gr de ciuperci din conserva, 4-5 bucati de usturoi, 1 + 1/2pahar de orez spalat, 2 morcovi curatati taiati cuburi, 2 + 1/2 pahar cu supa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
1 vot
Mod de preparare
In uleiul ramas incepem a praji legumele incepem cu morcovul si ceapa si pe rand amestecam restul inauntru-nu prajim mult -la urma adaugam orezul clatit si condimentam legumele cu paprica rosie si iute putin sare piper si doua fire de sofran care au fost dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam totul bine si punem carnea deasupra si adaugam supa peste tot, dar sa nu acopere carnea.
Vasul cu toata compozitia vine transferat la cuptor incalzit la 200 de grade C, ptr 40 de minute.
Dupa 30 de minute daca vedeti ca aveti mult lichid puneti numai pe partea de jos ca sa usuce orezul si legumele.Totul trebuie sa fie rumenit usor si nu tare uscat.
Se serveste alaturi de o salata de frunze verzi sau castraveti murati .Este o mancare foarte delicioasa si usor de facut.
Pentru cei care sant vegani se poate pregati acest fel fara carne si supa folosind in locul ei ciuperci diferite si lichidul poate fi apa sau o supa de legume-lichidul.