Brownies de Ciocolatã si Nuci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Brownies de Ciocolatã si Nuci

Ingrediente

  • 230 gr. unt
  • 250 gr. zahãr
  • 1 portocalã (coaja)
  • 4 ouã
  • 230 gr. fãinã
  • 1 linguritã (ceai) praf de copt
  • 150 gr. miez de nucã tocat gros
  • 30 gr. cacao
  • 200 gr. ciocolatã culinarã
  • Decor:
  • zahãr pudrã

Mod de preparare

Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune.

Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã, acestor ingrediente li se adaugã : fructe seci, cocos, fructe cristalizate, brânzã proaspãtã sau amestec de unt de arahide.

Îi putem servi cu inghetatã sau friscã, se mentin proaspeti câteva zile dacã se pãstreazã intr-un recipient închis.

Acesti brownies sunt de fapt o gresealã culinarã, o bibliotecarã pe nume Brownie, preparând o prãjiturã de ciocolatã a uitat sã punã praf de copt, asa cã prãjitura nu a crescut.Dar ea totusi a servit prãjitura si a avut succes, ajungând un "all-american favorite".

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã; adaugã gãlbenusele pe rând , mixând dupã fiecare si la urmã albusele spumã.

Adaugã fãina, nucile si cacao.

Unge cu unt si fãinã o tavã cu dimensiunile de 30 pe 20 cm de preferintã si toarnã blatul.

2)Rupe ciocolata in tablete si dispune-le deasupra blatului.

Dã la cuptor la 200ºC cca. 25 min.

Scoate dupã ce a copt, si rece taie pãtrate.

Serveste decorat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise